Det här är en sida tillägnad enduro, den största motorcykelsporten i Sverige. Kortfattat är enduro en motorcykelsport som går ut på att köra en bana med varierad och svår terräng på en bestämd tid. Många endurolopp varar i flera timmar – vissa, som till exempel International Six Days Enduro, varar i flera dagar och ställer stora krav på både utrustning och förare.

Sidan är tänkt att ge grundläggande information om sporten – vad är det som kännetecknar enduro, vilken typ av motorcykel används inom sporten, och vad är det som skiljer enduro från exempelvis rally? Om enduro är helt nytt för dig, rekommenderas att du först läser artikeln om vad enduro innebär. Här finns även ett flertal länkar till ett antal artiklar som innehåller diverse matnyttigheter om enduro – allt från tävlingsåldrar till vilka klasser av motorcyklar som används inom olika tävlingsklasser. En snabb introduktion ges av ett fåtal professionella förare, däribland flera kvinnliga, och dessutom presenteras några viktiga endurotävlingar både inom Sverige och internationellt. Extra roligt är det eftersom svenska förare håller mycket hög nivå internationellt.

För att köra enduro krävs det en hel del utrustning, även om man inte har några planer på att tävla professionellt. Därför får skyddsutrustning lite extra uppmärksamhet. Som allra minst bör en god skyddsutrustning innehålla åtminstone hjälm, nackskydd, ryggskydd, bröstskydd, skyddsväst, knästöd, armbågsskydd, skyddsbyxor och ett par rejäla kängor. I några av artiklarna presenteras kortfattat information om den allra nödvändigaste skyddsutrustningen. Seriösa återförsäljare hjälper dig att välja ut rätt utrustning för just dina behov.